După cum bine v-am obișnuit, în fiecare lună direcționăm o parte din veniturile generate din vănzări către o școală și astfel susținem împreună dezvoltarea tării. 

De data aceasta am ales Liceul Tehnologic din Corbu, citește mai jos povestea lor fascinantă.

Pe valea Bistricioarei, la Corbu 122, se adună 440 de elevi, dintre care 201 numai la liceul înființat în 1993.Furnizează educație în domeniul tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, precum si teoretic, pentru toţi elevii, indiferent de rasă, sex, convingeri, religie sau etnie. Corpul profesoral este alcătuit din 28 de cadre didactice dintre care 21 cu gradul didactic 1. Anul școlar 2017-2018 a însemnat o promovabilitate de 66%, pentru un liceu tehnologic, din mediul rural care nu are mereu parte de elevi peste medie. În anul școlar 2013-2014 și 2015-2016, primii clasați, la nivel de Harghita , după medie, au fost elevii Liceului Tehnologic Corbu, profil economic, respectiv real. Elevii noștri au fost implicați în proiecte Erasmus, în Polonia și Portugalia. Școala e o pepinieră pentru loturile naționale ale județului la discipline precum: română, geografie, religie, economie, sport. Absolvenții noștri urmează facultăți din marile centre universitare, reușind să devină factori activi pe piața muncii.

Anul acesta a fost o istorie de 25 de generații, seral și zi, prilej cu care una dintre absolvente ni-a trimis o poveste în care la Facultatea de Biologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, un profesor universitar spunea: ,, Eu știu unde e Corbu. Știu că de acolo vin studenți buni. Am lucrat cu ei.” E o recunoaștere pentru un mic sălaș de cultură, loc în care se cultivă minte, inimă și imaginație.

La Corbu, munca te modelează, liceul te formează ! Pentru noi viitorul înseamnă tehnologie.
Competenţă
Orientare
Responsabilitate
Beneficiu
Utilitatate

 

Tags: ,